logo
Blog
Top
Vakantiehuis Ameland Nederland

Citygidsen

Een weekendje weg in Nederland? Deze bestemming mag je niet overslaan!
Vakantiehuis Ameland Nederland

Een weekendje weg in Nederland? Deze bestemming mag je niet overslaan!

Een volledige rondreis in Azië of de Verenigde Staten zit er waarschijnlijk niet in dit jaar. Je kunt het beste flink sparen voor die prachtige reis die in de toekomst zal gaan plaatsvinden, terwijl je nu je eigen prachtige kikkerlandje eens gaat verkennen.

Nederland is bij veel mensen niet de eerste keuze, want dat voelt ‘zo gewoontjes’. Maar er zijn ontzettend veel mooie plekken in Nederland te ontdekken die we eigenlijk niet mogen missen. Aangezien we dit jaar toch een beetje verplicht in eigen land op vakantie moeten, kun je dat maar beter zo goed mogelijk aanpakken. Wat dacht je van Ameland?!

Bezoek de mooiste hotels

Wanneer je er echt lekker uit wilt, kun je het beste een mooi hotel boeken. Op Ameland kun je kiezen uit ontzettend veel hotels die uitkijken op de zee, wat natuurlijk als een ontzettende luxe voelt wanneer je uit de stad komt.

Zeker in deze tijd mag je jezelf best wel verwennen door een luxe hotel Ameland te boeken, waarbij je lekker tot rust kunt komen. De authentieke dorpjes op Ameland mogen je misschien het gevoel geven dat je wat terug in de tijd gaat, maar de hotels daarentegen zijn grotendeels zeer modern.

Proef een Nobel

Je kunt Ameland eigenlijk niet verlaten zonder een Nobel te proeven. Dit is een oer-Hollands likeurtje op basis van rum en kun je drinken in Hotel Nobel. Aangezien dit drankje echt een begrip is op Ameland moet je hier geweest zijn en de likeur geproefd hebben. ‘Nobel’ staat in dit restaurant en hotel voor genieten en tijd voor jezelf maken. Dus zoek je nog een bijzonder hotel Ameland waar je ook direct wat cultuur kunt snuiven en de Nobeltje Experience kunt doen, is dit echt een aanrader!

Ontdek de magie van wadlopen

Wil je een goede workout doen tijdens je vakantie? Wadlopen is iets wat je als Nederlander ten minste één keer in je leven gedaan moet hebben. Je moet niet je stiletto’s aantrekken, want je gaat flink vies worden van de modder.

Daarnaast is het best een stevige activiteit waar je met flink wat energie aan moet beginnen. Het zal je verbazen wat je allemaal tegen gaat komen in deze vreemde natuur, zoals vogels, krabben en veel schelpen. En voor je het weet staat alles weer onder water! Een beetje doorlopen is dus wel een vereiste.

Download je gratis reisgids Texel