logo
Blog
Top
Image Alt

Reisgids Krakau

Ga op stap door een van de mooiste en best bewaard gebleven steden van Polen

Reisgids Krakau

Krakau is ver de enige stad in Polen die de Tweede Wereldoorlog relatief ongeschonden is doorgekomen. Je vindt hier nog een goed bewaarde, middeleeuwse stadskern en boeiende, historische monumenten die jaarlijkse door vele (tien)duizenden toeristen bezochten worden.

Als universiteitsstad heeft Krakau ook een levendig nachtleven en een jeugdigheid die de nogal statige parade van kerken en paleizen doorbreekt.

In deze stadsgids Krakau, krijg je de kans om een groot deel van de belangrijkste bezienswaardigheden in de oude stadskern te verkennen, alvorens we naar de oude Joodse wijk Kazimierz gaan, die iets zuidelijker gelegen is. Tot slot geven we je ook enkele suggesties voor meer bezoeken in en rond de stad en haar omgeving.

Natuurlijk kan je bij een citytrip Krakau combineren met een daguitstap om het voormalige concentratiekamp van Auschwitz te bezoeken.

Download je gratis reisgids Krakau

Tours & tickets in Krakau

Haal het maximum uit je bezoek aan Krakau, boek je tickets of tour online. Zo kan je wachtrijen overslaan en zie je het meeste van Krakau.