logo
Blog
Top
Fietsen in Amsterdam

Citygidsen

Een stad verken je het beste op de fiets
Fietsen in Amsterdam

Een stad verken je het beste op de fiets

Een stedentrip Amsterdam is heerlijk. Je kunt lekker cultuur opdoen in deze fascinerende stad en je op allerlei manieren laten prikkelen door alles wat er om je heen gebeurt. Maar wat is de beste manier om een stad te verkennen? Velen zullen zeggen dat je dat het beste te voet kunt doen. Maar kun je op de fiets niet nóg meer uit je stedentrip halen?

De stad beleven zoals locals dat doen

Er is veel te zeggen voor het op de fiets verkennen van een stad waar je naartoe gaat op stedentrip. Met de voet kun je veel minder terrein beslaan en kom je minder snel in wijken die wat verder van het centrum af liggen.

Je kunt natuurlijk een metro, bus of taxi pakken, maar dan ervaar je veel minder van de stad. De kans dat je verrassende plekken mist is dan groot. Vanaf de fiets krijg je ook veel meer van hoe de locals hun stad beleven.

Fietscomputer

Er is natuurlijk wel één nadeel aan fietsen in een stad die je nog niet verkend hebt, en dat is dat je er de weg niet kent. Wandelend is het makkelijker om even te stoppen en de kaart erbij te pakken, maar op de fiets gaat dat minder makkelijk. Gelukkig kun je ook deze handige fietscomputer erbij gebruiken. Hierop kun je de kaart downloaden van de stad die je per fiets wilt gaan verkennen. De fietscomputer is gemakkelijk aan te brengen op het stuur van de fiets, zodat je snel op pad kunt om van de stad te genieten.

Georganiseerde fietstoer

Dat je een stad op de fiets verkent, wil natuurlijk niet per se zeggen dat je zelf hoeft te navigeren. Je kunt ook deelnemen aan een georganiseerde fietstoer. In verschillende steden worden dergelijke tours georganiseerd. Je weet dan zeker dat je geen belangrijke dingen over het hoofd ziet. Het is natuurlijk ook een optie om één dag mee te doen aan een georganiseerde fietstoer en de andere dagen zelf op pad te gaan met de fiets. Zo haal je waarschijnlijk het meeste uit je stedentrip, omdat je dan zowel je eigen interesses kunt najagen als de door locals samengestelde verzameling van hoogtepunten bezoekt.

Probeer het daarom eens een keer op de fiets. Huur lokaal een fiets of neem je eigen fiets mee als je met de auto naar je bestemming reist. Misschien gaat er wel een wereld voor je open!

Download je gratis reisgids Amsterdam