logo
Blog
Top
Leukste steden in de Benelux om met de motor te bezoeken

Citygidsen

De leukste steden in de Benelux om met de motor te bezoeken
Leukste steden in de Benelux om met de motor te bezoeken

De leukste steden in de Benelux om met de motor te bezoeken

Geen zin om als sardientjes in een blik te zitten met onbekenden in een vliegtuig in coronatijd om een leuke city trip te kunnen te maken? Dat is heel begrijpelijk.

Een stuk veiliger ben je in je eentje op een motor met een helm op, waar je alleen jezelf kunt besmetten. Ook op de motor kun je een leuke
stedentrip doen. Zelfs in de oude, vertrouwde Benelux. Koop de beste nieuwe motorkleding van ChromeBurner, pak de motor en ga op pad!

1. Luxemburg-Stad

Veel Nederlanders zijn vooral gewend om langs Luxemburg-Stad te rijden op weg naar het zuiden en hoogstens even te stoppen om te tanken.

En dat is zonde, want Luxemburg-Stad is echt wel een bezoekje waard. Naast dat dit het zakelijke middelpunt van het land is, vind je hier ook een mooie historische binnenstad die verdeeld is over een bovenstad en een benedenstad, die verdeeld worden door een tamelijk steile klif.

Downtown is deze stad die groter aanvoelt dan hij is vind je leuke restaurants, luxe winkels en gezellige pleinen waar je je prima kunt vermaken.

TIP: Download onze gratis reisgids Luxemburg met een complete wandeling in het stadscentrum.

Bezienswaardigheden Luxemburg Stad

2. Gent

Veel Nederlanders die een stedentrip doen in België, trekken naar Antwerpen of Brussel. Of ze gaan naar het supertoeristische Brugge. Hoewel al deze steden de moeite waard zijn, is de leukste stad van België stiekem Gent.

Deze stad is nog niet volledig overlopen door toeristen en heeft wel heel veel te bieden. Gent heeft een grote historische binnenstad die nog steeds de sfeer van de late middeleeuwen ademt. Op pleintjes, in kleine straatjes en langs grachten vind je gezellige restaurantjes en cafés waar je te goed kunt doen Gentse waterzooi (is lekkerder dan het klinkt) en natuurlijk Belgische bieren. In de oude stad vind je ook de oude burcht Gravensteen uit de tiende eeuw. Vanaf de muren van dit kasteel heb je een mooi uitzicht over de stad.

TIP: Op citytrip in Gent, download dan zeker onze gratis stadsgids Gent, met een complete wandeling door het historische centrum.

Bezienswaardigheden Gent

3. Luik

Nederlanders die uiterlijk in de jaren ’80 en vroege jaren ’90 jong waren kennen Luik vooral als die oerlelijke, vuile stad waar je recht doorheen moest met de auto op weg naar de Ardennen of Frankrijk en Spanje. Naast het feit dat je tegenwoordig om de stad heen kunt, doet men stad met dit beeld ook tekort. Luik heeft een knusse oude binnenstad met gezellig pleinen, een mooie ligging aan de Maas en een bovenstad die met steile trappen vanuit het centrum te bereiken is. De stad staat bol van de middeleeuwse gebouwen, kerken, musea en kunstgalerijen. Ook kun je uitstekend winkelen in Luik. Je komt geheid terug met een héél ander beeld van deze voormalige mijn- en industriestad.

3. Maastricht

Niet ver vóór Luik, voordat je de Belgische grens gepasseerd, kom je ook Maastricht nog tegen. Dat is eveneens een prima bestemming voor een stedentrip op de motor. Deze oude stad met Romeinse roots is de meest Bourgondische stad van Nederland.

Ook is het na Amsterdam de stad met de meeste monumenten in Nederland. In Maastricht kun je een ondergronds doolhof dat is uitgegraven door de Romeinen ontdekken en mooie middeleeuwse stadspoorten zien.

Ook is kun je er heerlijk winkelen en op een van de vele gezellige terrasjes plaatsnemen. Vergeet uiteraard niet een stukje Limburgse vlaai te nemen.

Al deze steden zijn in principe in één dag te bereiken als je bereid een paar uur op de motor te zitten. Het is dus zeker de moeite waard om van elk van deze bestemmingen een keer een leuk uitje te maken!

TIP: Download zeker onze gratis reisgids Maastricht met een complete stadswandeling.

Download je gratis reisgids Gent