logo
Blog
Top
Op vakantie naar Spanje - Spaanse Vlag

Citygidsen

4 goede redenen om op reis te gaan naar Spanje
Op vakantie naar Spanje - Spaanse Vlag

Dé 20 top bezienswaardigheden in Normandië

Vond je dit een leuke reisgids? Geef je het dan 5 sterren? post

Normandië, een regio in het noordwesten van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en charmante dorpjes. Hier zijn 20 van de mooiste bezienswaardigheden in Normandië:

1. Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Frankrijk. Deze middeleeuwse abdij is gebouwd op een eiland dat bij vloed volledig omringd wordt door water, wat een magisch en sprookjesachtig beeld oplevert. De abdij zelf is een meesterwerk van gotische architectuur en biedt een adembenemend uitzicht over de baai. Bezoekers kunnen door de smalle straatjes en steegjes van het dorp wandelen, vol met historische gebouwen, winkeltjes en restaurants.

2. D-Day stranden

De stranden van Normandië zijn wereldberoemd vanwege hun rol in de Tweede Wereldoorlog. Omaha Beach, Utah Beach, Gold Beach, Juno Beach en Sword Beach waren de landingsplaatsen voor de geallieerde troepen tijdens D-Day op 6 juni 1944. Deze stranden zijn nu serene plekken waar monumenten en musea te vinden zijn, die de heroïsche verhalen van de soldaten herdenken en de geschiedenis levend houden.

Wat is de beste route naar Spanje?

3. Kathedraal van Rouen

De Cathédrale Notre-Dame de Rouen is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en een van de meest indrukwekkende kathedralen in Frankrijk. De kathedraal is beroemd om zijn hoge torenspits en de prachtige glas-in-loodramen. Kunstliefhebbers zullen het interessant vinden dat Claude Monet deze kathedraal vele malen heeft geschilderd, waarbij hij de veranderende lichtomstandigheden vastlegde.

Kasteel Bellver op Mallorca

4. Honfleur

Het charmante havenstadje Honfleur, gelegen aan de monding van de Seine, heeft een rijke maritieme geschiedenis. De schilderachtige haven, omringd door kleurrijke huizen en levendige cafés, heeft vele kunstenaars geïnspireerd, waaronder de impressionisten. Bezoekers kunnen genieten van een wandeling langs de haven, een bezoek aan het Musée Eugène Boudin of een boottocht maken op de Seine.

Kasteel Bellver op Mallorca

Download je gratis reisgids Normandië